Pàgina principal

De Burriac
Dreceres ràpides: navegació, cerca

Contingut

Hacklab Nòmada

Benvinguts a la pàgina del Hacklab Nòmada del Servidor Autogestionat Atzavara.


Hacklab:

Espai regit per la compartició de coneixements. On l'autoformació la practiquem col·lectivament, on tu aprèns perquè jo ensenyo i jo aprenc perquè tu ensenyes. Un Laboratori de curiosos de la tecnologia.

Nòmada:

Col·lectiu Cargol que es mou buscant espais buits per poder-los alliberar del seu abandonament. Carregat amb tot el maquinari necessari per poder seguir transformant el nostre entorn utilitzant la tècnica.

Som un grup de gent que creiem que per transformar la societat on vivim és necessari tenir uns coneixements bàsics de les noves tecnologies. Per això, fem tallers oberts per gent que es considera tècnica i per a gent que no en sap gens. Així podem reduir la distància de la fractura tecnològica. A la vegada, sorgim de dins dels moviments socials i, per això, donem suport informàtic a qualsevol col·lectiu de base que estigui treballant en el barri. També ens dediquem al reciclatge d'ordinadors, aprofitem maquinari que es llença i l'arreglem. Per tant, si t'assebentes d'algú que tira ordinadors, avisa'ns. De moment tenim una aula amb 5 ordinadors oberts amb internet per ús col·lectiu. I, evidentment, tot ho fem amb programari lliure. Com arribar-hi?

El hacklab Nòmada actualment no té espai físic. Abans hem passat per diferents centres okupats de Mataró: la Drogueria, l'Estella, la Fibra i Àcrata, també a l'AAVV de l'Escorxador i finalment al Casal Popular Les Vinyes.

Burriac

El hacklab sempre ha treballat amb l'objectiu de la difusió del software lliure i promovent l'autoformació en tecnologies lliures. En els darrers anys però, no és suficient amb tenir el nostre ordinador funcionant amb programari lliure, sino que cada cop més s'utilitzen serveis de tercers sobre els quals no tenim cap control; ni de les nostres dades ni de la seva infraestructura, sovint basada en programari privatiu. És per això que estem engegant mica en mica un projecte ambiciós: tenir els nostres servidors autogestionats. Burriac n'és un d'ells.

Eines de l'usuari